GBP383.44
EUR344.89
USD292.97
CHF320.43
AUD210.18
DKK46.32
JPY2.76
CAD220.16
NOK32.62
SEK33.56
CZK13.16
PLN78.37
HRK46.12
RON71.33
TRY40.24
Emelkedtek az élelmiszerárak júliusban
Globális összefogás szükséges a halálos sertéskór megállításához
A járvány miatti bizonytalanságok beárnyékolják a középtávú mezőgazdasági kilátásokat

Bulvár

www.borsonline.hu
A magyar népesség egy jelentős része egyedül él, vagyis szingli
A magyar népesség egy jelentős része egyedül él, vagyis szingli - mondta Rövid Irén, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzője kedden az M1 aktuális csatornán. A szociológus közölte: két népszámlálás adatait használta fel a kutatáshoz, és azokat tekintette szinglinek, akik 20 és 39 év közöttiek, és sem tartós párkapcsolatuk, sem házasságuk, sem gyermekük nem volt még. Mindezek alapján elmondható, hogy a 2011-es népszámlálás időpontjában 201 ezer (12 százalék) 20 és 39 év közötti szingli élt az országban, ami 62 ezer fővel több, mint a 2001-es népszámlálás idejében. Hozzátette, a szinglik döntő többsége (75 százaléka) a már említett korosztályba tartozik, míg 25 százalékuk idősebb (49 éves korig vizsgálta a népességet).
www.borsonline.hu
Kínhalált halt 60 fokos autóban a hároméves, míg szülei a hűvös szobában aludtak
A 21 éves Brandi Burks és a 20 éves Dakota Fowler igen ellentmondásos történetet adott elő a rendőröknek hároméves kisfiuk kínkeserves haláláról, az igazság azonban a mai napig nem derült ki.  A pár augusztus 9-én délután 4 órakor értesítette a rendőrséget, mivel sehol sem találták gyermeküket. Azt állították, hogy a kisfiút éjfélkor fektették le aludni, ám amikor másnap délután háromkor felébredtek, már nem volt sehol.  A rendőrök a helyszínre érkezés után gyakorlatilag azonnal megtalálták a hároméves holttestét a felforrósodott autóban.
www.borsonline.hu
Putyin bejelentette az első orosz vakcina bejegyzését
Vlagyimir Putyin elnök kedden bejelentette a SARS-CoV-2 koronavírus elleni első orosz vakcina hivatalos bejegyzését. Putyin az orosz kormány tagjaival folytatott videokonferencián hangsúlyozta, hogy a világon először jegyeztek be oltóanyagot az új koronavírus ellen. Az orosz államfő szerint a vakcina hatékony és tartós immunitást alakít ki a szervezetben. Közölte, hogy egyik lánya is megkapta az oltást. "Meg kell kezdenünk a vakcina tömeggyártását, hogy mindenki, aki csak akarja, igénybe vehesse tudósaink vívmányát" - mondta.
www.borsonline.hu
Kánikulában precízen kell készülődni a jó alvásra
A kánikulai nappalok után jó lenne éjszaka kipihenni magunkat, de az átforrósodott lakásban ez nem egyszerű. Vannak azonban módszerek, amik erre is megoldást adnak.
www.borsonline.hu
Több tízezer észak-budai lakásban nem lesz meleg víz szerdán
A Főtáv Zrt. folytatja a felkészülést a következő fűtési szezonra és folyamatosan végzi a távfűtési rendszer karbantartását, ezért szerdán Észak-Buda sok lakásában nem lesz meleg víz. A Főtáv kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az észak-budai fűtőműben végzett éves karbantartás miatt szerdán 8 órától várhatóan 17 óráig szünetelni fog a melegvíz-szolgáltatás. Ez a térség 34 747 lakását, 824 intézményét és 35 ipari fogyasztóját érinti majd. Az érintett épületek teljes listája  megtekinthető a
www.borsonline.hu
A 11 éves Botond kiszállt a kerekesszékből, és legyőzte a Balatont
Birnbauer Botond, a veszprémi, 11 éves mozgássérült fiú sikerrel vette az akadályt. Két és fél óra alatt átúszta a Balatont.
www.borsonline.hu
Izgalmas hobbit talált magának Siklósi Gergely a versenymentes időszakra
A tavalyi budapesti vb-aranyérmes párbajtőrözője, Siklósi Gergely új kihívást talált magának: lefutotta a félmaratont és a főzéssel ismerkedik.
www.borsonline.hu
Sean Connery a legjobb James Bond
Vetélytársait messze megelőzve, a 89 éves Sean Conneryt választották meg minden idők első számú titkosügynökének. A második Timothy Dalton, míg a bronzérmes   Pierce Brosnan lett.
24.hu
Magdolna: magyar vértanúról készült életrajzi film
Bódi Mária Magdolnáról, a mártírhalált halt munkásnőről készített filmet Buvári Tamás Magdolna címmel, és a film előzetese már megtekinthető.
24.hu
Tényleg lesz idén olcsóbb Xbox, lelepleződött a Series S konzol
Egy kiegészítő csomagolása buktatta le az Xbox Series S konzolt.
24.hu
A magyar dolgozók felének nincs két hónapra elég tartaléka 
Minden harmadik ember fizetése csökkent a koronavírusjárvány alatt.
24.hu
Könnyebb lesz Magyarországról beutazni Kínába
Az ázsiai ország enyhíti a beutazási tilalmat egyes országokkal szemben.
www.borsonline.hu
Tizenöttel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Tizenöttel, 4746-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden. A kormányzati portálon azt írták: a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma változatlanul 605, 3527-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 614. Az aktív fertőzöttek 30 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti. Kórházban 62 koronavírusos beteget ápolnak, közülük öten vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint 7492-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 363 459.
www.borsonline.hu
Ezer kertitörpe díszíti Dezső udvarát
Csupán négy éve kezdett bele a gyűjtésbe, de a nyugdíjas kaposvári képzőművész már több mint ezer darab kerti törpét halmozott és újított fel az udvarában. Vogronics Dezső a rendhagyó kollekcióját nagyrészt a környező piacokról szerezte, de Auszt­riából és Németországból is vásárolt már. – Az egyméteres törpék több mint százezer forintba kerültek, de a kisebbekért is több tízezret fizettem. Nem iszom, nem dohányzom, autóm sincs, de a hobbimra már milliókat költhettem – vallotta be munkatársunk kérdésére a 77 éves férfi. Dezső annak idején művészeti iskolát végzett, a törpék kifestése és teljes restaurálása szerzi a legnagyobb örömöt számára.
24.hu
Több tucat partra sodródott delfint sikerült megmenteni
Két állatot leszámítva mindet sikerült megmenteni.
24.hu
Tizennégy éves fiú késelt meg egy férfit a miskolci Tiszai pályaudvaron
Elfogták az elkövetőket.