GBP389.61
EUR353.98
USD310.67
CHF328.79
AUD216.94
DKK47.54
JPY2.90
CAD229.72
NOK33.26
SEK34.14
CZK13.27
PLN78.80
HRK46.97
RON73.09
TRY45.30
A járvány miatti bizonytalanságok beárnyékolják a középtávú mezőgazdasági kilátásokat
Billiókat lehetne megspórolni, ha terjedne az egészséges táplálkozás
Felélénkültek a nemzetközi élelmiszerárak júniusban

Gazdaság

privatbankar.hu
Horvátországi nyaralás? Nem javul a helyzet
A vírus családi összejöveteleken, esküvőkön, keresztelőkön és érettségi banketteken terjedt. A legtöbb fertőzött Zágrábban és Split-Dalmát megyében van.
privatbankar.hu
Tiborcz István kastélyszállója kitárja kapuit a nép előtt
Ingyenesen megnézhetik a turai lakosok Tiborcz István helyi kastélyszállóját a vasárnapi nyílt napon. Bent tilos fotózni, de a kertben egy emlékképet azért lehet készíteni.
trendfm.hu
Berobbant az idei dinnyeszezon
A hazai görögdinnye még szeptemberben is elérhető lesz az üzletekben, piacokon.
trendfm.hu
Nem változtatott az irányadó kamaton az EKB csütörtöki ülésén
Az EKB fenntartja azt az előző, júniusi ülésén hozott döntését is, hogy 600 milliárd euróval, 1350 milliárd euróra növelte a márciusban megnyitott 750 milliárd eurós járványvédelmi sürgősségi program keretében az eszközvásárlásokat.
profitline.hu
Mínuszban nyitottak az amerikai tőzsdék
Mínuszban nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek csütörtökön arra a röviddel korábban elhangzott bejelentésre, hogy a szakértők által vártnál kevésbé csökkent a munkanélküliségi segélyt először kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten.
privatbankar.hu
Már Budapesten vállalkozik a Borkai videóban szereplő ikerpár egyik tagja
A Borkai videóban is szereplő székesfehérvári ikerpár egyik tagja új üzletbe fogott a koronavírus-járvány előtt. Budapesti cég főleg csomagküldéssel foglalkozik.
privatbankar.hu
Borsod után Somogyban lesz a legtöbb iskolaőr
Eddig 491 iskolában jelezték az igényt iskolaőri jelenlétre, ezekben már biztos, hogy szeptemberben az új tanévet a diákokkal és pedagógusokkal együtt az iskolaőrök is megkezdik. A tanintézmények között öt gimnázium szerepel, az összes többi szakgimnázium, szakiskola, általános iskola, illetve gyógypedagógiai módszertani intézmény.
profitline.hu
Brutális visszaesés az autókereskedelemben - Most kétszer meggondolja mindenki, hogy vegyen-e autót!
Március elején, a koronavírus magyarországi megjelenését követően gyakorlatilag teljesen leállt az autókereskedelem, és bár a helyzet azóta valamelyest stabilizálódott, az ágazat még most is csak alig 50 százalékon teljesít. A problémát súlyosbítja, hogy részben az euróárfolyam drasztikus emelkedése miatt 10-15 százalékkal nőttek az újautók árai, a piac visszaesését látva pedig a gyártók már vissza is vették a termelést. Barta József, a Suzuki Barta és az AVIS autókölcsönző tulajdonosa szerint a visszapattanás elmaradt a szektorban, és bár a cégeket ideig-óráig megmenthetik a kamatmentes hitelek, sokan elvérezhetnek a következő időszakban.
privatbankar.hu
3 milliárd forintos beruházás után újranyílt a Waberer Medical Center
3 milliárd forintos befektetéssel nem csak újranyílt a Waberer Medical Center, - benne a hazai privát piacon egyedülálló Walk in Center -, de a fejlesztéseknek köszönhetően májustól az Ortopédiai és Mozgásszervi Centrum, most júliustól pedig a Kardiológiai Centrum indult el tesztüzemmel.
privatbankar.hu
A magyar dinnye sem úszta meg a koronavírust
A koronavírus-járvány hazai megjelenése éppen a dinnyeültetés időszakára esett, ezért több termelő a bizonytalan jövőtől félve csökkentette a termőterületeit a tervezetthez képest. Emellett a csökkenésben az is közrejátszik, hogy hűvös időben visszaesik a kereslet az áru iránt.
profitline.hu
Svéd akkumulátorgyártóval szerződött a BMW
A BMW 2 milliárd euró értékű szállítói szerződést kötött a svéd Northvolt vállalttal, ami 2024-től hosszútávú szerződés keretében látja el akkumulátorral a német autógyártót.
trendfm.hu
Visszatért a bővüléshez a kínai gazdaság
A vártnál nagyobb mértékben 3,2 százalékkal nőtt a kínai GDP a második negyedévben az egy évvel korábbi adathoz képest.
trendfm.hu
Az uniós csatlakozást sürgető párt nyerte az észak-macedón választásokat
94 százalékos feldolgozottság mellett csütörtök reggel másfél százalékkal a szociáldemokraták nyerték a választásokat.
profitline.hu
10 százalékkal emelkedett a Spar árbevétele
A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. árbevétele 2019-ben 679,6 milliárd forintot tett ki, ez 10 százalékos növekedés az előző évhez képest - mondta a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján Heiszler Gabriella, a társaság ügyvezető igazgatója.
privatbankar.hu
Szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik, hogy Mészáros Lőrinc szabályosan használta-e fel az állami milliárdokat
Összesen 45 milliárd forintot oszt szét a kormány a vidéki szálláshelyek között, ebből medencét és szaunát is építhetnek. Csak szúrópróbaszerűen ellenőrzik, hogy szabályos volt-e a pénz felhasználása.