GBP357.66
EUR314.20
USD265.82
CHF268.99
AUD203.59
DKK42.21
JPY2.35
CAD207.04
NOK32.30
SEK31.73
CZK12.24
PLN74.41
HRK41.63
RON67.82
TRY69.42

Kezdőlap»»Nő az amerikai kereskedelmi deficit Kínával és Mexikóval szemben

2017-12-06 07:12napiuzlet.png napiuzlet.com

Nő az amerikai kereskedelmi deficit Kínával és Mexikóval szemben

flickr.com

Forrás: flickr.com

Nő az amerikai kereskedelmi deficit Kínával és Mexikóval szemben

Tovább nőtt a szám, amit Donald Trump amerikai elnök annyira utál.
Trump gyakran emlegeti az amerikai kereskedelmi deficitet annak jeleként, hogy Amerika veszít Kína, Mexikó és más országok javára a kereskedelemben. Ezáltal a kereskedelmi szerződések megújításának szükségességét is hangsúlyozza és a más országok termékeire kivetett adók emelését is.
Az elnök többször megígérte, hogy csökkenteni fogja a deficitet, azonban egyelőre az egyre csak nő.
A termékek és szolgáltatások kereskedelmi deficitje 463 milliárd dollár volt januártól októberig, mely 12%-kal több a tavalyi értékhez képest, mondta a Kereskedelmi Minisztérium kedden.
Az Egyesült Államoknak némi előnyre tett szert a szolgáltatásokban, például a bankokkal, azonban a egyre nő a termékek, például az autóipar, kereskedelmi deficitje.
A különbség az Amerika és Trump két kedvenc retorikus kereskedelmi célpontja, Mexikó és Kína között egyre nő. A Mexikóval szembeni összes deficit 11%-ot emelkedett idén, a Kínával szembeni pedig 7%-ot.
A kereskedelmi deficit nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államok pénzt veszítene Kína vagy Mexikó javára, ahogy azt Trump állította kampánya alatt. Ez csupán azt jelenti, hogy az amerikai vásárlók több terméket és szolgáltatást vásároltak Mexikóból és Kínából, mint a mexikói és kínai vevők Amerikától.
Kereskedelmi szakértők szerint ez nem helyes módja a kereskedelmi kapcsolat értékelésének. A Trump-adminisztráció azonban ezzel nem ért egyet.
A kereskedelmi deficit rámutat néhány problémára amerikai és más országok kapcsolata között. Például arra, hogy a közgazdászok azt hiszik, hogy a Kínával szembeni deficit azért nagyobb, mert Kína blokkolja az amerikai cégeket piacán.
Azonban nincs összefüggés a növekvő amerikai deficit és a gyenge gazdaság között. Mikor az államok 4%-ot növekedett a 90-es években, a deficit még nagyobb volt. A nagy pénzügyi válság alatt, ami 2007-ben kezdődött azonban a deficit csökkent.
Idén a fogyasztói bizalom és az üzletbe vetett optimizmus a lehető legmagasabb, a munkanélküliség 4.1%, a legalacsonyabb 2000 óta. Ezek a faktorok növelik az importra való igényt, mely 6%-ot növekedett idén. Az exportok 5%-ot növekedtek. 

Kapcsolódó cikkek:
Új hozzászólás Nő az amerikai kereskedelmi deficit Kínával és Mexikóval szemben
A hozzászóláshoz regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!
Elolvastam és elfogadom a moderálási elveket.Még 500 karaktert írhat!
0 hozzászólás Nő az amerikai kereskedelmi deficit Kínával és Mexikóval szemben