GBP348.39
EUR309.05
USD252.55
CHF262.12
AUD201.43
DKK41.49
JPY2.28
CAD202.84
NOK32.08
SEK31.38
CZK12.14
PLN74.02
HRK41.66
RON66.35
TRY66.05

Kezdőlap»»A Toshiba árulja a Westinghouse-t

2018-01-08 07:19napiuzlet.png napiuzlet.com

A Toshiba árulja a Westinghouse-t

wikipedia (illusztráció)

Forrás: wikipedia (illusztráció)

A Toshiba árulja a Westinghouse-t

Lehetséges, hogy egy kanadai cég megveszi a Toshiba problémás nukleáris részlegét, a Westinghouse-t, 4.6 milliárd dollárért.
 
A megállapodás, melyet a Westinghouse jelentett be, megoldaná az üzlet helyzetét, mely nagy teherrel volt a japán konglomerátumra.
A Westinghouse tavaly májusban csődvédelmet kért az Egyesült Államokban.
Nem sokkal később a Toshiba figyelmeztetett, hogy a részleg veszteségei veszélyeztették annak további működését.
A Toshiba megállapodásokat kötött fontos eszközeinek – beleértve a memóriakártya-részlegét – eladásáról a felépülés érdekében. Hónapok óta próbálja eladni a Westinghouse-t is.
A Westinghouse tervezett vevője a Brookfield Business Partners – a torontói székhelyű Brookfield Asset Management kockázatitőke részlege.
A vagyona 15.9 milliárd dollár, beleértve befektetéseit az energia szektorban, építkezési iparban és ipari tevékenységekben.
 
A Brookfield azt mondta egy nyilatkozatában, hogy a Westinhouse-nak erős a piaci helyzete „a nukleáris energia-telepek legnagyobb ellátójaként”.
Azt is megjegyezte, hogy a cég profitjának nagy része hosszú távú szerződésekből és általános szolgáltatásokból folyt be.
Szándéknyilatkozat
A Brookfield azt mondta aláírta a vételhez szükséges szándéknyilatkozatot a Westinghouse globális üzletének megvételére, mely szerint 1 milliárd dollárt vagyontárgyakban fizet, 3 milliárd dollárt pedig adósság-finanszírozással fizet.
A Westinghouse bizonyos kötelezettségeit is átveszi, mint például a nyugdíjfizetéseket és a környezeti kötelezettségeket is.
A cég azt mondta, arra számít, hogy a megállapodást 2018 harmadik negyedében sikerül majd lezárnia, feltéve, hogy az átvételt jóváhagyják. A megállapodásba a Westinghouse összes globális tevékenysége beletartozik.
A Toshiba 2006-ban vette a Westinghouse-t, több mint 5 milliárd dollárért, azonban a nukleáris energia-fejlesztésre való kilátások romlottak, mivel az olaj- és a megújulóenergia árak csökkentek, a fukusimai baleset pedig nem tett jót a cég hírnevének. 

Kapcsolódó cikkek:
Új hozzászólás A Toshiba árulja a Westinghouse-t
A hozzászóláshoz regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!
Elolvastam és elfogadom a moderálási elveket.Még 500 karaktert írhat!
0 hozzászólás A Toshiba árulja a Westinghouse-t