GBP363.33
EUR323.89
USD278.69
CHF278.02
AUD204.89
DKK43.45
JPY2.46
CAD210.44
NOK34.06
SEK31.45
CZK12.53
PLN75.25
HRK43.82
RON69.59
TRY58.19

Kezdőlap»»A WhatsApp újságokat használ az álhírek megállítására

2018-07-11 05:41napiuzlet.png napiuzlet.com

A WhatsApp újságokat használ az álhírek megállítására

wikipedia (illusztráció)

Forrás: wikipedia (illusztráció)

A WhatsApp újságokat használ az álhírek megállítására

A WhatsApp a régi médiát használja az félreinformálás leküzdésére Indiában.
A Facebook tulajdonában lévő chat beszélgető alkalmazás egész oldalas hirdetéseket tett közzé vezető angol és hindu nyelvű újságokból kedden, 10 tippet adva az olvasóknak a hamis hírek kiszűrésére.
A hirdetéseket WhatsApp kampányának részei, melyet a cég legnagyobb piacán indított a platformján küldött megtévesztő hírek miatti lincselések sorozata miatt után. 
A cég szóvivője azt mondta a CNNMoney-nak, hogy a cég lefordítaná a hirdetéseket, hogy a helyi újságokban is megjelenjenek kilenc indiai államban, melyek mind különböző nyelveket beszélnek.
A WhatsApp tippjei között olyanok találhatók, mint a más forrásokkal való összehasonlítás, a hírekben megjelenített (lehetségesen photoshopolt) képek internetes megkeresése, és a hírek továbbításának többszörös megfontolása.
„Az álhírek gyakran futótűzként terjednek” írja az egyik hirdetés. „Attól, hogy egy hírt sokan osztottak meg, nem lesz igaz.”
A WhatsApp, melynek több, mint 200 millió felhasználója van Indiában szintén igyekszik minél több olyan tulajdonságot alkalmazni, mely szűri az állhíreket.
Ezek közé tartozik az is, mely jelzi, ha az üzenetküldő továbbította az üzenetet ahelyett, hogy maga írta volna.
Másik nagy technológiai cégek, mint például a Facebook, szintén igyekeznek leküzdeni a hamis információ terjedését. A Youtube, a legnagyobb videómegosztó oldal, mely a Google tulajdona hétfőn bejelentette, hogy az „igazolható” forrásoktól származó tartalmakat teszi majd előre, főleg ha azok híreket tartalmaznak.
A Twitter is intézkedéseket tesz – egy múltheti jelentésében azt írta, hogy 70 millió felhasználói fiókot szüntetett meg májusban.

Kapcsolódó cikkek: