GBP362.48
EUR323.42
USD274.25
CHF287.02
AUD200.12
DKK43.36
JPY2.43
CAD212.47
NOK33.73
SEK31.23
CZK12.66
PLN75.32
HRK43.55
RON69.47
TRY43.71

Kezdőlap»»A Huawei lehagyja az Apple-t eladásaival

2018-08-02 05:52napiuzlet.png napiuzlet.com

A Huawei lehagyja az Apple-t eladásaival

wikipedia (illusztráció)

Forrás: wikipedia (illusztráció)

A Huawei lehagyja az Apple-t eladásaival

A Huawei nagy mérföldkövet ért el, lehagyta az Apple-t az eladásaival és ezáltal a világ második legnagyobb okostelefon-eladója lett.
Az IDC, Canalys és az HIS Markit elemző cégek adatai szerint a kínai telefongyártó közel 54 millió telefont adott el az előző negyedben, mely 40%-kal több a tavalyi év ugyanezen időszakának eladásainál.
Ez elég volt ahhoz, hogy megverje az Apple-t, és ahhoz is, hogy csökkentse a rést a piacvezető Samsung mögött, mely t9bb, mint 70 millió telefont adott el az utolsó negyedben – 10%-kal kevesebbet, mint a tavalyi év ugyanezen negyedében.
„A Huwai folytonos növekedése lenyűgöző, mivel olyan piacokra is bejutott, ahol eddig majdnem teljesen ismeretlen volt” – mondta Ryan Reith az IDC elemzője egy nyilatkozatában.
A Huawei belépett a második helyre annak ellenére, hogy virtuálisan kizárták a világ legnagyobb gazdaságából.
A kínai okostelefon és telefonos-eszközgyártó küszködött, hogy kivívja magának jelenlétét az USA-ban, főleg mert az amerikai hatóságok aggódtak, hogy a kínai cég technológiáját hírszerzésre használná az államokban.
A Huawei többször is tagadta, hogy termékei biztonsági kockázatot jelentenének.
Ebben az évben korábban nem sikerült üzletet kötnie az egyik legnagyobb amerikai telefonos szolgáltatóval – az AT&T kihátrált az utolsó pillanatban a megbeszélések után. Azonban vezeték nélküli szolgáltatók támogatása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a cég bevonulhasson az országba.
„A kudarc ellenére az amerikai szolgáltatóval… a cég gyorsan talpra állt, a jövedelmezőségre fordította figyelmét és ott fókuszált a növekedésre, ahol arra lehetősége volt” – mondta Mo Jia, a Canalys elemzője egy nyilatkozatában.
Az okostelefonok millióinak eladása jól bevált a Huawei-nek Ázsiában, és a Csendes-Óceáni térségben, ahol a cég a legtöbb telefont adta el és eladásait megduplázta a tavalyi év ugyanezen időszakához képest az IHS Markit adatai szerint. Európában is erős növekedést tapasztalt, valamint a Közel-Keleten és Afrikában is.
A Huwai okostelefonok sikere részben onnan származik, hogy erős hátszelet kap a telekommunikációs üzletektől. Azonban az Egyesült Államokhoz hasonlóan a brit ausztrál és kanadai hatóságok is figyelmeztettek a céggel kapcsolatos biztonsági kockázatokról.
A Huawei egy a sok cég közül, mely igyekszik kifejleszteni egy 5G-s kapacitás a vezeték nélküli technológia következő generációjának.
Ha a gazdaságilag fontos országok elutasítják vagy betiltják a Huawei telefonos készülékeit, az nagyban korlátozhatja a cég ambícióit az 5G-s technológiában való piacvezetővé válásban.

Kapcsolódó cikkek: