GBP363.34
EUR324.16
USD284.75
CHF286.24
AUD207.16
DKK43.49
JPY2.58
CAD216.47
NOK33.98
SEK31.14
CZK12.62
PLN75.23
HRK43.65
RON69.53
TRY41.47

Kezdőlap»»Alwaleed herceg megtette első befektetését szabadlábra helyezése óta

2018-08-06 06:04napiuzlet.png napiuzlet.com

Alwaleed herceg megtette első befektetését szabadlábra helyezése óta

flickr.com

Forrás: flickr.com

Alwaleed herceg megtette első befektetését szabadlábra helyezése óta

Alwaleed bin Talal herceg aláírta az első nagy befektetésének szerződését mióta szabadlábra helyezték.
Alwaleed csütörtökön bejelentette, hogy 1 milliárd szaúdi riált (267 millió dollár) fektet be a francia Deezer zene streamelő cégbe. A befektetést Alwaleed Kingdom Holding Company- és Rotana szórakoztató cége tette.
A herceg azt mondta egy nyilatkozatában, hogy a megállapodás „azokat a prámium befektetéseket képviseli, melyeket mindig is meg akart tenni részvényeseinek”.
A Kingdom Holdingnak részvényei vannak a Twitternél, Citigroupnál, a JD.com-nál, valamint a Lyftbe és a Careembe is invesztált.
A Deezer, mely a Spotify-jal és az Apple Music-kal versenyez, azt mondta egy nyilatkozatában, hogy a Alwaleed és más befektetők támogatása összesen 1 milliárd dollár értékű volt.
A szaúdi hatóságok majdnem három hónapig tartották fogva Alwaleedet korrupciós vádakkal.
A herceget novemberben tartóztatták le a királyi család tucatnyi más tagjával, kormány-hivatalnokokkal és neves üzletemberekkel együtt a Ritz Carltonban Riyadhban, mely luxusbörtönné vált.
Pár órával azelőtt, hogy kiengedték januárban, Alwaleed azt mondta a Reutersnek, hogy „nem voltak vádak ellene”. A többi, korrupciós-ellenes ügy kapcsán fogvatartott személyt csak azután engedték el, hogy megállapodást kötöttek a szaúdi hatóságokkal több milliárd készpénzbüntetés fizetéséről.
Alwaleed szabadulásának feltételeit nem tették nyilvánossá és az sem tiszta, hogy személyes vagyona érintetlen mard-e. A Forbes, mely 18.7 milliárd dollárra becsülte nettó értékét, idén korábban eltávolított a herceget a milliárdosok listájáról másik kilenc szaúdival együtt.
A Kingdom Holding nem válaszolt a kommentre való felkérésre a normális munkaidő alatt pénteken.
Az új megállapodás kizárólagos jogot ad a Deezernek, hogy közvetítse a Rotana tartalmát a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A Rotananak nagy arab zenei könyvtára, TV-je és film készlete van.
„A közvetítésről szóló megállapodás magába foglalja a piacokat, ahol a szektor növekszik, beleértve Egyiptomot, Szaúd-Arábiát, Törökországot és az Egyesült Arab Emirátusokat” – mondta a Deezer.
A Deezernek, melyet 2007-ben Párizsban alapítottak 14 millió aktív felhasználója van és 53 millió dalból álló lejátszási listája.
Alwaleed 1979-ben kezdte üzleti karrierjét, szaúdi ingatlanokba és építkezésekbe fektetve. 1991-ben felhívta magára a Wall Street figyelmét is, amint a város egyik legnagyobb részvényes lett.
Később a globális pénzügyi krízis alatt a bankok részvényei zuhantak, ő növelte tőkéjét. A Kingdom Holding részvényei 2014-ben érték el csúcsukat a szaúdi tőzsdén, azóta pedig közel 70%-ot estek.

Kapcsolódó cikkek: