GBP363.34
EUR324.16
USD284.75
CHF286.24
AUD207.16
DKK43.49
JPY2.58
CAD216.47
NOK33.98
SEK31.14
CZK12.62
PLN75.23
HRK43.65
RON69.53
TRY41.47

Kezdőlap»»Műanyagszívószálak kiiktatva, ezek a cégek kaszálnak

2018-08-08 05:33napiuzlet.png napiuzlet.com

Műanyagszívószálak kiiktatva, ezek a cégek kaszálnak

flickr.com

Forrás: flickr.com

Műanyagszívószálak kiiktatva, ezek a cégek kaszálnak

A papírszívószálak iránti kereslet egyre nagyobb.
Mondta David Rhodes, az Aardvark – az USA egyetlen papírszívószál gyártójának – igazgatója. Ő biztosan tudja.
Az Aardvarkot tegnap megvásárolta a Hoffmaster Group eldobható asztali-eszközgyártó. Az anyagi részleteket nem közölték.
A szívószálgyártó, melynek eladásai 5000%-ot növekedtek a tavalyi évben, eddig küszködött vele, hogy fenntartsa a keresletet, mivel az a műanyag szívószálak felé hajlott.
A Hoffmaster még több forrást hoz majd a cégnek.
„Az elkövetkezendő hónapokban agresszívan gyorsítjuk majd az Aardvark gyártási képességét a papírszívószálak iránti gyorsabban növekvő kereslet miatt” – mondta a cég egy nyilatkozatában.
A kereslet a szívószálakat kiiktató környezetvédelmi mozgalmak miatt ugrott hatalmasat. Hivatalos becslések szerint 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal.
A legnagyobb cégek, beleértve a Starbucksot, a Disneyt és a McDonaldsot, már az átállási folyamatnál tartanak a szívószálak mennyiségének korlátozásában. Az olyan amerikai nagyvárosok, mint Seattlet pedig teljes kiiktatásukat tervezik.
Azonban a kereslet ugrásszerű növekedését az Aardvark már nem tudta kezelni, rendelései 12 hetet is késtek a gyártás lemaradása miatt.
„A papírszívószálkészítő gépek nem hevernek csak úgy szerte-szét” – mondta.
A megvásárlás segít majd a cégnek a gépek gyártásában, a források felhalmozásában és az alapok megerősítésében.
Azonban nem csak az Aardvark az egyetlen, mely profitál a megállapodásból.
A Strawsome, a detroiti székhelyű üvegszívószálgyártó azt mondta a CNN-nek, hogy üzlete sokkal több szívószálat gyártott 2018 első negyedében, mint az egész 2015-ös évben. A cég alapítója Daedra Surowiec azt mondta soha nem gondolta volna, hogy üzlete bármikor is ilyen sikeressé válik, mint amilyen most.
„Bárki álmodozhat és keményen dolgozhat azért, hogy startupja sikeres legyen, azonban soha nem tudhatjuk, hogy milyen változások történnek a világban, és hogy azok összhangban kerülnek-e a termékeinkkel” – mondta.

Kapcsolódó cikkek: