GBP362.48
EUR323.42
USD274.25
CHF287.02
AUD200.12
DKK43.36
JPY2.43
CAD212.47
NOK33.73
SEK31.23
CZK12.66
PLN75.32
HRK43.55
RON69.47
TRY43.71

Kezdőlap»»A Deutsche Bank egy nagy befektetője eladja részvényeit

2018-09-10 08:50napiuzlet.png napiuzlet.com

A Deutsche Bank egy nagy befektetője eladja részvényeit

flickr.com

Forrás: flickr.com

A Deutsche Bank egy nagy befektetője eladja részvényeit

A Deutsche Bank egyik legfontosabb befektetője eladja részvényeit a egy, a legnagyobb német hitelező számára kellemetlen időpontban.
A HNA Group kínai konglomerátum kiárusítja összes részvényét a Deutsche Banknál, egy jól informált forrás szerint. A forrás azt mondta, hogy a kilépés 18 hónapba telhet.
A részvényesnek 8%-os szavazati joga is van a banknál. A HNA az utóbbi hónapokban kezdte el árusítani tengerentúli befektetéseit.
A Wall Street Journal, mely először jelentette a befektetés eladását, azt mondta, hogy a HNA-ra nagy nyomást gyakorolt a kínai kormány, hogy visszatérjen legfőbb részlegéhez, a légitársaság-üzletéhez.
A HNA és a Deutsche Bank képviselő is megtagadták a kommentre való felkérést.
A kilépésről való hír akkor érkezik, mikor a Deutsche Bank próbálja meggyőzni befektetőit arról, hogy Christian Sewing vezérigazgató képes megváltoztatni a bank helyzetét három veszteséges év után azáltal, hogy visszatér gyökereihez és újra hitelez német és európai cégeknek, valamint háztartásoknak is.
A bank részvényei 1.7%-ot estek pénteken.
A rivális Commerzbank 1.4%-os eséssel zárt, a német DAX index viszont keveset változott.
A Deutsche Bank részvényárai 40%-ot zuhantak miután a HNA először jelentette be részvényvásárlását a banknál 2017 februárjában. Korábban 10%-os részesedése volt a banknál, azonban eladott egy darabot részvényeiből idén korábban.
A HNA helyi kínai légitársaságként indult több, mint két évtizeddel ezelőtt. Azonban vásárlásba kezdett az elmúlt években, nagy részesedéseket szerezve amerikai és európai cégeknél.
A cég adósságot halmozott fel a procedúra alatt, így taktikát váltott és a részvények eladásába kezdett, hogy enyhítse a pénzügyi nyomást és mert a kínai hatóságok levadásszák a kínai cégeket, melyek a tengerentúlon üzletelnek.
A HNA nemrég eladta részvényeit a Hilton Worldwide Holdingsnál és két ágazatánál.
A múlt hónapban a HNA bejelentette, a Radisson Hospitality részvényeit is eladja a kínai Jin Jian International Holdingsnak.
A Deutsche Bank többi nagy részvényesei közé tartozik a BlackRock, Vanguard, a Goldman Sachs és a Norvég szuverén egészségalap, valamint katari befektetők is.
 

Kapcsolódó cikkek: