GBP362.28
EUR324.06
USD284.61
CHF291.49
AUD197.80
DKK43.40
JPY2.65
CAD215.81
NOK33.56
SEK30.52
CZK12.66
PLN76.18
HRK43.80
RON68.67
TRY49.53

Kezdőlap»»Ren Zhengfei: az USA alul értékeli a Huaweit

2019-05-22 06:35napiuzlet.png napiuzlet.com

Ren Zhengfei: az USA alul értékeli a Huaweit

wikipedia (illusztráció)

Forrás: wikipedia (illusztráció)

Ren Zhengfei: az USA alul értékeli a Huaweit

Ren Zhengfei, a Huawei alapítója továbbra is dacos a lépéssel szemben, melyet az USA tett cége ellen, mondván, hogy az “alul értékeli” a cég képességeit.
Mikor a kínai állami médiával beszélt, Ren a kelleténél kisebb jelentőséget tulajdonított mint kellett volna annak, hogy az USA fekete listára tette a céget, mondván, hogy senki nem tud felérni a Huawei 5G-s technológiájához.
A múlt héten az USA hozzáadta a Huaweit azon cégek listájához, melyekkel az amerikai cégek nem kereskedhetnek licensz nélkül.
A lépés azt jelzi, hogy az USA egyre fokozza erőfeszítéseit a kínai cégek kizárására.
„Az amerikai politikusok jelenlegi viselkedése alul értékeli erősségünket” – mondta Ren az állami média jelentése szerint.
A Huawei egyre nagyobb visszaesést tapasztal a nyugati országokban, főként az USA-ban, mert aggodalmak merültek fel afelől, hogy a cég készülékeinek használata az új generációs 5G-s mobil hálózatokon biztonsági fenyegetést jelenthetnek.
Akkor került fény arra az eshetőségre, hogy az USA kitiltaná a céget vállalkozási listájáról, mikor hétfőn a Google blokkolt a kínai technológiai óriás hozzáférését Android operációs rendszerének újításaihoz.
 
Később hétfőn az Amerikai Kereskedelmi Minisztérium kiállított egy ideiglenes licenszet, mely által néhány cég továbbra is támogathatja meglévő Huawei hálózatainak és készülékeinek használatát – mondta Wilbur Ross, kereskedelmi miniszter.
Az Egyesült Királyság Nemzeti Cyber Biztonsági Központja közzétett egy tanácsadást a Huawei felhasználóknak saját weboldalán.
Azt mondta, hogy a licensz által a Huawei felhasználók „továbbra is frissíthetik készüleiket”. Azt is hozzátette, hogy a jövőben is vizsgálni fogja a helyzetet és tanácsokat biztosít majd a jövőbeli felhasználóknak.
Ren így is a kelleténél kisebb jelentőséget tulajdonított a lépésnek, mondván, hogy a Huawei már az USA szigorítása előtt előkészületeket tett.
A fogyasztók aggódnak afelől, hogy ez mit jelent majd számukra, a következmények pedig a cégre is hatással lesznek.

Kapcsolódó cikkek: