GBP390.71
EUR330.33
USD297.68
CHF301.30
AUD203.82
DKK44.21
JPY2.74
CAD225.99
NOK32.60
SEK31.40
CZK12.94
PLN77.31
HRK44.40
RON69.12
TRY51.62

Kezdőlap»»Corbynt nem érdeklik a számok

2019-11-04 07:08napiuzlet.png napiuzlet.com

Corbynt nem érdeklik a számok

wikipedia (illusztráció)

Forrás: wikipedia (illusztráció)

Corbynt nem érdeklik a számok

A legnagyobb brit oppozíciós párt, a Munkáspárt csütörtökön megkezdte kampányát a decemberi parlamenti választásokért. A pártvezető Jeremy Corbyn megint hangsúlyozta, hogy pártja a magasabb fizetésekért, egy új brexit-megállapodásért és egy új Britannia EU-való kilépéséről szóló, jogilag kötelező erejű népszavazásért lobbizik majd.
Corbyn megragadta a lehetőséget a választási kampány indításával arra is, hogy „lerántsa a leplet” a Johnson-kormány hanyatló vezetéséről. Corbyn szerint a jelenlegi kormány miatt sérültek a tartalékok és a brit gazdaság, a brexit elhúzódása pedig „csakis a jelenlegi miniszterelnök Boris Johnson hibája”.
Johnson által az Egyesült Királyság megadja magát az Egyesült Államoknak, mely tönkreteheti a nemzeti egészségügyi rendszert, az NHS-t Corbyn szerint. A brit NHS sokak szerint az ország világháborúk utáni egyik legfontosabb teljesítménye.
Corbyn szerint a választók „végre leszámolhatnak a Konzervatívok hanyatló vezetésével”. Az ő vezetése alatt a brexitet „hat hónapon belül lerendeznék”.
A választó elszámolhat A Munkáspárttal és Corbynnal
A „leg ambiciózusabb és legradikálisabb választási kampánnyal” reméli megnyerni a választókat Corbyn. Egy az Ipsos MORI brit kutatási intézet által csütörtökön kiadott közvéleménykutatás szerint pártja 17 százalékkal van lemaradva a konzervatív miniszterelnök Boris Johnson mögött, aki várhatóan a szavazatok 41%-át kapja majd.
Corbyn valószínűleg sok szavazatot vesztett Johnson javára. A kutatási intézet szerint a szavazók a brexit körüli várakozó álláspontja miatt írták le.
A Munkáspárt vezetője csütörtökön azt mondta, nem befolyásolják a számok, mivel egy ellenzéki vezető sem teljesített a vártnál rosszabbul 1977 ót, írta a Guardian.
A munkáspárt nem szavazott a választásokról
Egy a választásra tett javaslat nem ment át a brit Alsóházban hétfőn, mivel a munkáspárt tartózkodott a szavazástól. Egy nappal később azonban mégis megfordította az állást a párt. A választást december 12-én tartják meg.
Corbyn szerint a megállapodás nélküli brexit lehetőségét végre kizárták kedden, mely Corbyn feltétele volt az új választáshoz.
A Munkáspárt, mint az várható is volt, jól teljesít a közvéleménykutatásokon a fiatal szavazók között, a konzervatívok pedig több szavazatot szereznek az 55 év felettiek csoportjában.

Kapcsolódó cikkek: