GBP402.75
EUR359.09
USD327.07
CHF339.21
AUD201.02
DKK48.08
JPY3.01
CAD230.48
NOK31.17
SEK32.46
CZK13.13
PLN78.86
HRK47.09
RON74.37
TRY49.84

Kezdőlap»»A Brit kormány tovább halasztja a Nemzeti Infrastrukturális Stratégia költségvetésének közzétételét

2020-03-06 07:59napiuzlet.png napiuzlet.com

A Brit kormány tovább halasztja a Nemzeti Infrastrukturális Stratégia költségvetésének közzétételét

wikipedia (illusztráció)

Forrás: wikipedia (illusztráció)

A Brit kormány tovább halasztja a Nemzeti Infrastrukturális Stratégia költségvetésének közzétételét

A régóta várt Nemzeti Infrastrukturális Stratégia közzétételét tovább halasztják, nem lesz közzétéve jövőhéten, mint ahogy azt várták.
A késleltetett terv az, hogy 2050-ig a kormány költségvetéséből 100 milliárd fontot invesztáljanak, hangzott el a parlament megnyitóján múlt decemberben.
Három héttel ezelőtt Sajid Javid kancellár megerősítette a terv időzítését.
A stratégia fontos eleme a kormány azon tervének, mely által próbálja leküzdeni a régiók közti egyenlőtlenségeket.
A késés lehetővé teszi az új kancellárnak, hogy újratervezze a stratégiát és a nagyobb elérhető források köré koncentrálja, valamint, hogy belefoglalja a következő harminc évben való „nettó zéró” széndioxidkibocsátásának kihívását.
A stratégia nagy fejlesztéseket foglal magában az infrastruktúrát, helyi növekedést és a digitális infrastruktúrát illetően.
A legfelsőbb bíróság legutóbbi, a Heathrow reptérrel kapcsolatos rendelkezése – mely szerint a klímaváltozásra tett szabályozások nem voltak megfelelőek – a kormánynak több figyelmet kell fordítania a környezetvédelemre. Arról is viták folytak, hogy a lakhatás is a stratégia része legyen-e.
A stratégia a korány hivatalos válasza a mostanra már két éves Nemzeti Infrastrukturális Felmérésnek, mely egy a David Cameron miniszterelnök hivatala alatt felállított pártatlan testület mérésnek az eredménye volt. A stratégiát tavaly ősszel kellet volna közzétenni.
A Nemzeti Infrastrukturális Stratégia jelenleg május előttre várható a BBC forrásai szerint.
A költségvetésbe valószínűleg belefér még pár magas profilú zöld infrastrukturális projekt, azonban a fő cél a tőke növelése lesz. Az infrastrukturális stratégia és az Átfogó Költekezési Áttekintés fogja meghatározni a részletes szabályozásokat.

Kapcsolódó cikkek: