GBP398.91
EUR357.21
USD322.04
CHF337.11
AUD198.15
DKK47.84
JPY2.99
CAD228.84
NOK30.48
SEK32.36
CZK13.02
PLN78.76
HRK46.89
RON73.85
TRY49.47

Kezdőlap»»Trump a koreai háborús törvényt vetné be koronatesztek megszerzésére

2020-03-25 06:53napiuzlet.png napiuzlet.com

Trump a koreai háborús törvényt vetné be koronatesztek megszerzésére

flickr

Forrás: flickr

Trump a koreai háborús törvényt vetné be koronatesztek megszerzésére

Donald Trump amerikai elnök kormánya kedden egy az 1950-es éevkből származó törvényt használ majd, mely 60,000 embert juttat majd koronavírus tesztekhez – mondta az amerikai segédszervezet, a FEMA vezetője kedden.
 
A Defense Production Act, melyet rögtön a koreai háború után vezettek be, felhatalmazást ad az amerikai elnöknek, hogy az országában gyártott termékeket ott tartsa.
“Először fogjuk ezt a törvényt használni. Elérhető koronatesztek vannak, amit egyszerűen meg kell szereznünk” – mondta a FEMA vezetője Peter Gaynor a CNN-nek. Korábban azt mondta Trump, vívódik a törvény használatán. „Olyan ország vagyunk, mely nem szívesen államosítja a cégeit” – mondta az elnök egy sajtótájékoztatón.
Az amerikai kormány azonban mégis használja majd a törvényt, mivel a tesztek hiánya és a fertőzések száma is egyre nő az országban. Jelenleg 40.000 koronavírus-fertőzött van az USA-ban.
A tesztek hiánya mellett az USA maszkokban és lelegeztetőgépekben is hiányt szenved. A lélegeztetőgépek egyik fő gyártója a holland Philips. A cégnek két gyára is van az USA-ban és a Defense Production Act törvénye alá eshet. A cég szóvivője azt mondta, hogy tárgyalásokba kezdett az USA-val és más kormányokkal is, és reméli, hogy együtt meg tudják oldani ezt a helyzetet.
 
A koronavírus röviden:

  • A koronavírus emberről emberre terjed cseppfertőzéssel. Az esély, hogy megfertőződhet olyan felületek érintésétől, mint az ajtókilincsek, kicsi. Az esély még kisebb, ha kezet is mos.
  • A fertőzés esélyét tovább csökkenti a legalább 1,5 méteres távolságtartás.
  • Egy fertőzött ember átlagban másik két vagy három embert fertőz meg. Az elővigyázatosságok betartása fontos ennek megelőzése érdekében.
  • A legtöbb fertőzött betegnek enyhe, influenza-szerű tünetei vannak.
  • A halálesetek nagyrésze az időseket vagy más akut betegségekkel – például diabétesszel, valamint szív- és légzésszervi megbetegedésekkel – rendelkező embereket érinti.

Kapcsolódó cikkek: