GBP414.48
EUR363.35
USD336.65
CHF344.15
AUD204.04
DKK48.65
JPY3.08
CAD238.32
NOK32.07
SEK33.08
CZK13.13
PLN79.71
HRK47.63
RON75.23
TRY49.66
Trump Twitter posztjának hatására újra emelkednek az olajárak
Az Európai Bíróság szerint Kelet-Európai is köteles menekülteket fogadni
Meghosszabbítják a koronavírus terjedésére tett szabályozásokat Hollandiában

Technológia

hvg.hu
Ha mások nem is, a szeizmológusok nagyon örülnek a koronavírus miatti lezárásoknak
Mivel a megszokottnál jóval csendesebb most a világ, a szeizmológusok olyan rezgéseket is érzékelnek, amiket máskor nem.
imagazin.hu
Koncpepción az iOS 14 új widgetei is
A tegnap prezentált iPhone 12 látványtervek mellé most befutott egy új elképzelés is, amely az iOS 14 mozgatható widgeteit álmodja meg. Még mindig nem szakadunk el a hétvégén szárnyra kapott pletykáktól, melyek között az egyik legizgalmasabb a mozgatható widgetekről szóló szóbeszéd. A 9to5Mac ugyanis úgy sejti, hogy az Apple az eddig használt fix felületek „felszabadítását” […]
hvg.hu
Jól kezdődött az év a Samsungnak, sok pénz folyt be hozzájuk
A dél-koreai cég közzétette a 2020 első negyedévére vonatkozó pénzügyi előrejelzését, ami alapján úgy tűnik, (egyelőre) jól jönnek ki a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetből.
hvg.hu
30 szuperszámítógéppel száll be az Nvidia a koronavírus elleni küzdelembe
Korábban több amerikai technológiai cég is jelezte, közös (számítógépes) erővel igyekeznek legyőzni a koronavírust. Az Nvidia most csatlakozott a kezdeményezéshez.
hvg.hu
Hasznos funkciót kapott a Google Térkép a járvány idejére, de még nem mindenhol
A Google Térkép kapott két új menüpontot, amivel az applikáció listázza a házhoz szállítást vállaló, valamint az elvitelre ételt készítő vendéglátóhelyeket.
hvg.hu
Megjött az új mobilgyártó, olcsó telefonokkal tarolna a TCL
A kínai TCL eredetileg februárban, Barcelonában akarta bemutatni az első három saját mobilját, végül azonban a koronavírus-járvány miatt lefújta az eseményt. Most azonban színre lépett a mobilok terén új gyártó.
hvg.hu
Krónikus betegeken segítene a járvány idején egy új magyar alkalmazás
Egy brit-magyar cég videós alkalmazása nyerte a hétvégén rendezett, 48 órás innovációs versenyen az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyik különdíját.
hvg.hu
48 óra alatt hackelték meg a koronavírus-krízist a magyar programozók
Összesen 813 fejlesztő jelentkezett a Hack the Crisis nevű hackhaton magyarországi eseményére, hogy ötleteikkel segítsenek felvenni a harcot a koronavírus-járvánnyal szemben.
hvg.hu
Nem jut el külföldre, sőt a lakáson kívülre se nagyon? Most jönnek jól az élő webkamerák
Idén tavaszra nagyot változott a világ: az utazás ma elsősorban nem pénz-, hanem jogi és egészségügyi kérdés. Összegyűjtöttük a világ szép vagy legalábbis valamilyen szempontból különleges helyszínein lévő webkamerákat, hogy ha egész nap az otthonában ül, élő videók segítségével legalább lélekben körbeutazhassa a világot.
hvg.hu
Az 5G miatt gyújtogattak az Egyesült Királyságban
Több mobiltelefon-adótornyot is azért gyújtottak fel a briteknél, mert azt gondolják, az 5G-hullám képes felgyorsítani a koronavírus információját.
hvg.hu
Izgalmas kiegészítőt talált ki telefonjaihoz a Samsung
Hogy még sokoldalúbbá tegye okostelefonjait, kiegészítőket is készít a Samsung, például játékvezérlőket. Legutóbbi szabadalma egy, az eddigieknél fejlettebb eszközt mutat.
imagazin.hu
Így nézhet ki az iPhone 12!
Kádár Viktor az éjjelét alvás helyett azzal töltötte, hogy egy hétvégi pletyka alapján megálmodja a következő iPhone kinézetét. A nap képei következnek! Reggeli híreinkben olvashattátok, hogy a hétvége egyik legnagyobb pletykája egy állítólagos iPhone 12-ről kiszivárogtatott kép volt. Hívjuk inkább csak skiccnek, ami vagy igaz, vagy nem; szemre azonban semmiképp sem tetszetős. A kép kapcsán […]
hvg.hu
Ilyen telefont még biztosan nem látott: linuxos, androidos, és billentyűzete is van
Senkit se tévesszen meg a PDA-szerű megjelenés: az alábbi eszköz valójában egy modern, 5G-s okostelefon, amelynek még fizikai billentyűzete is van.
hvg.hu
Így tud magának gyorsan, használható szájmaszkot készíteni, varrás nélkül – videó
Egy vastagabb rongydarab és két gumi szükséges az átmeneti védelemhez az amerikai járványügy (CDC) iránymutatásával készült videó szerint.
hvg.hu
Egy mondat a koronavírusról, amit azóta nagyon megbánhatott Elon Musk
Kár lenne elvitatni Elon Musk tehetségét, de hogy az ő véleményét és jóslatait sem érdemes mindig készpénznek venni, arra jó példa éppen egy hónapja közzétett bejegyzése.
hvg.hu
Két koronavírusos új funkció jött a Mentők hivatalos alkalmazásába
Aki eddig nem telepítette még telefonjára a Vodafone Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat ÉletMentő programját, annak most érdemes: két újítása a koronavírus miatt kialakult helyzetben segítik a lakosságot