GBP351.55
EUR311.66
USD252.01
CHF266.48
AUD198.79
DKK41.84
JPY2.36
CAD194.59
NOK32.60
SEK30.70
CZK12.25
PLN73.99
HRK41.87
RON66.86
TRY65.22
Az Apple megszerezte a Texture online-magazin platformot
FAO találkozó lendítheti előre a térség családi gazdálkodóinak helyzetét
Az EU feláll a zsarnokoskodás ellen

Technológia

hvg.hu
Belső vizsgálatot indított a Facebook, miután kiderült, hogy sáros lehet az egyik alkalmazott az adatgyűjtésben
Lehetséges kapcsolatot talált a Facebook egyik kutatója, illetve a hétvégén kirobbant, 50 millió felhasználót érintő adatgyűjtési ügyben érintett cég között. A Cambridge Analytica politikai célból gyűjtött, etikailag megkérdőjelezhető módon adatokat amerikai választókról, hogy aztán finomhangolt "politikai fegyverként" használják az információkat a kampányban.
index.hu
Mit mond az önjáró autó a gyalogosoknak?
Valahogy jeleznie kell a szándékát, és a gép nem tud kivörösödött fejjel üvölteni.
index.hu
Fényezni már jól tudják a gépi intelligenciát
Néha olyan buta a mesterséges intelligencia, hogy az egy óvodásnak is ciki lenne, a cégek mégis mindenre rámondják, hogy okos.
hvg.hu
Szereti a Tomb Raidert? Ősszel jön az utolsó, mindenre választ ígérő videójáték
A mozifilm mellett új Tomb Raider-játék is lesz idén, mely a főhősnő eddigi kalandozásainak egyfajta lezárását jelenti majd. Több fontos részlet mellett pedig az is kiderül belőle, hogyan vált Lara Croftból, az egyszerű régészlányból sírfosztogató pisztolyhős.
hvg.hu
Sándor, József, Benedek meleget ugyan nem hoznak, de pörgetik a mémgyárat
Aligha akadt ma olyan Sándor, aki ne kapott volna legalább egy, időjárást is firató névnapi köszöntést. De Sándoroktól függetlenül is vonatkozó képekkel volt tele ma az internet: íme néhány kiváló darab a mai időjárás által megihletett digitális népművészek munkáiból.
hvg.hu
Csináltak egy lenyűgöző timelapse videó a világegyetem kialakulásáról, 1 mp = 22 millió év
A YouTube-ra felkerült 10 perces animációs videóban az ősrobbanástól az ember megjelenéséig követhetjük nyomon a történéseket.
index.hu
10 gigabites netszolgáltatást indítanak Dél-Koreában
Tízszeresésre növelik a lakossági optikai szolgáltatás átviteli sebességét.
hvg.hu
Az internet nem felejt: alig fogja elhinni, hogy mi volt a vezető hír a Fidesz címlapján pontosan 10 éve
Az internet egyik legjobb sajátossága más szempontból nézve éppen a legnagyobb baj vele: ami egyszer felkerül, az jó eséllyel ott is marad.
hvg.hu
Nagyon dolgoznak a mesterséges anyaméhen, de van ezzel egy-két komoly probléma
Sok tudós szerint például a valódi placenta a tápláléknak és egyéb fontos anyagoknak korántsem állandó összetételű, hanem a magzat pillanatnyi igényeihez igazodó elegyét szállítja, ezt pedig nemigen lehet helyettesíteni.
hvg.hu
Találtak 2000 olyan otthoni kamerát, amelyek képébe idegenek is belenézhetnek
A modern okos kamerák számtalan speciális funkcióval rendelkeznek, amelyek a felhasználók kényelmét szolgálják: fejlett babamonitornak vagy felügyeleti rendszernek használhatjuk, amely jelzi a nem kívánt betolakodókat, amikor távol vagyunk otthonunktól, irodánktól. De mi történik akkor, ha otthonunk helyett minket kezd el figyelni? Most ennek nyomára bukkantak szakemberek.
hvg.hu
Feketén-fehéren kiderült: szívesen osztunk meg kamuhíreket
Egy új tanulmány állítja: a felhasználók szívesebben osztják meg a kamuhíreket a Twitteren, mint azokat, amelyek valóban igazak.
hvg.hu
Ön is JPG-ben tartja a képeit? Felejtse el az egészet, itt a sokkal jobb új formátum
Jóval kisebb helyet foglalnak majd el a számítógépeken és telefonokon a képek, miközben minőségük változatlan lesz. (Vagy fordítva: ugyanakkora tárhelyen jóval szebb fotók férnek majd el.) A Windowsba most érkező újfajta képtömörítés sokkal hatékonyabb, mint a korosodó JP(E)G. De sok androidosnak meggyűlik majd a baja az újfajta képekkel.
hvg.hu
Méghogy a matematika nem gyönyörű: indítsa el a videót, kapcsolja be a hangot és halljon csodát
Az Egy új reményben felcsendülő kocsmazenét valószínűleg még a Csillagok háborúját csak tisztes távolságból követők is ismerik. Egy rajongó most soha nem látott módon igyekezett előadni: tollal, papírral, matematikai egyenlet felírásával.
hvg.hu
Ebből csak úgy dől a pénz: hát ezért (is) érdemes mobiljátékot fejleszteni
Bár rengeteg különféle appot töltünk le az alkalmazás-áruházakból, a legtöbb bevételt a játékok hozzák – derült ki egy egészen friss kutatásból.
hvg.hu
Ennél a térképnél jobban semmi nem foglalja össze a Kelet- és Nyugat-Magyarország közti különbséget
Tudja, miért jó, hogy a mozdonyokra szerelt GPS-követők és internet korában élünk? Például azért, mert egy átlagos állampolgár is két kattintással olyan információkat szerezhet magának, amellyel egy kicsit átláthat a szitán.
hvg.hu
Kíváncsi, milyen a Facebooknál dolgozók egy napja? Most soha nem látott részletek kerültek ki, hála egy kisfilmnek
A Facebooknál eltöltött programozói munkaórákba és azzal együtt Mark Zuckerberg világának egy részletébe enged betekintést egy néhány hete indult YouTube-csatorna ezzel foglalkozó epizódja.