GBP362.28
EUR324.06
USD284.61
CHF291.49
AUD197.80
DKK43.40
JPY2.65
CAD215.81
NOK33.56
SEK30.52
CZK12.66
PLN76.18
HRK43.80
RON68.67
TRY49.53
A globális olajkereslet 2035-ben éri el a csúcsát
Egyre válságosabb a helyzet Dél-Szudánban
A részvények és az olajárak is emelkednek

Technológia

hvg.hu
A Szojuz visszahozta a három űrhajóst
Kazahsztán területére érkezett meg a Szojuz MSZ-11 űrhajó leszállóegysége három űrhajóssal a fedélzetén.
hvg.hu
Ma küldi fel az űrbe a NASA az új atomórát, amitől sok mindent remélnek a tudósok
Végül nem június 22-én, hanem június 24-én, azaz ma küldheti fel az űrbe azt a szerkezetet a NASA, amely fontos tudományos célokat szolgál. Egy atomóráról van szó, de nem az időt mérik majd vele.
hvg.hu
Egészen érdekes profilképre váltott át a Facebook
A Facebook nem gyakran váltogatja saját profilképét, azonban egy macskákkal kapcsolatos "ünnep" most mégis ilyesmire késztette a közösségi oldalt.
hvg.hu
Ez aztán a sokoldalúság: iPhone-nal kényszerítettek földre egy autótolvajt
Fegyvernek látszó tárgyról hallva nemigen gondolunk iPhone-ra, holott – mint az alábbi eset is mutatja – még egy Apple-okostelefon is megtéveszthet egy gonosztevőt.
hvg.hu
Játékos módon segít megtanulni a Google, hogyan lehet kiszűrni a kamuhíreket
A Google új fejlesztése ezúttal a kisebbeket veszi célba: arra igyekszik megtanítani őket egy jópofa játékkal, hogyan ismerjék fel az interneten terjedő valótlanságokat.
hvg.hu
Kacsát játszik a japán robot, a rizsföldeken segíthet gyomlálni
Az Aigamo névre keresztelt robot egyelőre csak prototípus, és nem valószínű, hogy tömegtermelésre szánt eszköz lesz belőle – de cukiságban már biztosan felveszi a versenyt az igazi kacsákkal.
imagazin.hu
ELOH – könnyed zeneiség díjnyertes környezetben
Ritkán írok játék ajánlókat, főleg azon okból kifolyólag, hogy igen keveset játszom. Évente egyszer előkerül 3 napra a Candy Crush, de nagyjából ennyi. Viszont, amikor az idei Apple Design Awards cikken dolgoztam, az ELOH koncepciója nagyon megtetszett.  Akkor röviden így foglaltuk össze, mit is tud a játék: Az ELOH névre hallgató alkalmazás egy új zenei […]
hvg.hu
Amit ezzel a magyar készülékkel titkosítanak, azt aligha fejti meg más egyhamar
A magyar tuladonban lévő i4p vállalat bemutatta a Trident HSM hardverbiztonsági modulját, amely a világon elsőként alkalmaz többszereplős kriptográfiai megoldást is a biztonság növelésére. A gyakorlatban ez azt teszi lehetővé, magyarázzák a vállalat szakértői, hogy a kormányzati szervek és a vállalatok, valamint az ipar és a pénzügyi szektor képviselői is nagyobb biztonságot garantálhatnak adataik és erőforrásaik számára.
hvg.hu
Különös tengeri teremtményre bukkantak Dániában
Egy dániai múzeumban őrzött szokatlan alakú cetkoponyán végzett DNS-elemzésnek köszönhetően először találtak bizonyítékot kutatók az arktiszi vizek két fenséges teremtménye, a narvál és a beluga kereszteződésére.
hvg.hu
Ilyen lehet az új Macbook Pro
Újabb piaci pletyka erősíti meg, hogy idén ősszel piacra dobhatja eddigi legnagyobb képernyővel szerelt laptopját, a 16 colos MacBook Pro-modellt az Apple.
hvg.hu
Sorra csuklanak meg a weboldalak, baj van az egyik nagy szolgáltatónál
Számos weboldal elérhetetlen a világon ezekben a percekben a webszolgáltatásokkal foglalkozó CloudFlare hibája miatt. A gondot a magyar netezők is érezhetik.
hvg.hu
Ez az első Einstein-kézirat, amit akkor írt, mikor még nem mindenki hitt neki
Különleges jelentőségű Einstein-kéziratot kapott a stockholmi Nobel Múzeum: az 1922. december 21-én nyilvánosságra hozott írás a múzeum szerint Albert Einstein első munkája, amelyet a Nobel-díj átvétele után megfogalmazott. Ebben a fizikus az akkor még vitatottnak tartott általános relativitáselméletét védte meg.
index.hu
Harry Potter megérkezett a kiterjesztett valóságba
Pénteken rajtolt a varázsvilág Pokémon Gója, ami vasárnap óta már Magyarországon is elérhető okostelefonokon.
hvg.hu
15 600 forintba kerül ez a miniatűr számítógép, amire két 4K-s monitort is ráköthet
Bemutatták a Raspberry Pi számítógépek negyedik generációs változatát, amiből rögtön három különböző típust is villantottak.
hvg.hu
Újabb gyomrost adnának a Huaweinek, de ez már az amerikai jogászoknak sem tetszik
Egy törvénymódosító javaslat a jogi segítséget tagadná meg az Egyesült Államok "fekete listáján" szereplő cégektől, így bárki ellophatná az ötleteiket.
hvg.hu
Különleges galaxisokat fedeztek fel, egymásba vannak gabalyodva
Felfedezték az eddig ismert legrégebbi összeolvadt galaxispárt az Atacamai Nagyméretű Milliméteres/Szubmilliméteres Hálózat (ALMA) segítségével.