Kitart az élelmiszerárak emelkedése nemzetközi szinten

Technológia

hvg.hu
Lehet, hogy végleg el kell búcsúznunk az Apple két számítógépétől
Eltűnt két iMac modell az Apple weboldaláról, így el is indult a spekuláció. Nagy a valószínűség, hogy úgy döntöttek Cupertinóban, befejezik e két eszköz gyártását.
hvg.hu
Család és üzlet: teszten a Lenovo két új táblagépe
A koronavírus-járvány felpörgette a táblagép-piacot, mi pedig kipróbáltuk, hogy mit tud a közelmúltban e tekintetben legnagyobbat előrelépett kínai vállalat két legfrissebb terméke.
hvg.hu
Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet
Sikeresen teljesítették a pillecukortesztet a tintahalak, vagyis képesek voltak 50 másodpercet, de akár két percet is várni a vonzóbb jutalomfalatra, ellenállva a pillanat nyújtotta kísértésnek és lenyelni, amit éppen kínáltak nekik.
hvg.hu
65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket
A világ első kacsacsőrűemlős-menedékét építik meg Ausztráliában a kihalással fenyegetett faj szaporodásának és regenerálódásának elősegítésére.
hvg.hu
Senki nem veszi fel a telefont az oltásügyi forródróton
Nagyon fontos telefonszám, de átok sújtja. Kérjük, ismételje meg hívását később.
hvg.hu
Ez történt: Kiderült, hogy keverhetők az oltások
Összegyűjtöttük egy cikkbe a hét legérdekesebb, legolvasottabb technológiai és tudományos témáit.
hvg.hu
Előkapták a fogászati röntgent, úgy olvastak bele 17. századi, bontatlan levelekbe
Fogászatban használt röntgenkészülékkel lestek be 17. századi, bontatlan levelekbe brit kutatók, akiknek a világon elsőként sikerült elolvasniuk a reneszánsz kori Európából származó néhány lezárt levelet anélkül, hogy felbontották vagy bármilyen módon megrongálták volna a dokumentumokat.
hvg.hu
Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban
A programozóiskola tovább terjeszkedik Európában.
hvg.hu
Mit csináltak 350 éve egy gyilkos járvány ellen?
Három és fél évszázaddal ezelőtt, 1665-ben egy pusztító járvány söpört végig Anglián, amely csak Londonban a lakosság negyedét, 100 ezer áldozatot követelt. De vajon hogyan védekeztek akkor, hogyan kezelték a betegeket és milyen óvintézkedéseket vezettek be? És párhuzamba hozhatók-e ezek a mai megoldásokkal? Vasárnap este 21 órakor a Viasat History Járvány: A nagy pestis című háromrészes dokumentumfilmje ennek jár utána.
hvg.hu
Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság
Kimagaslóan népszerűek az okoseszközök a magyar felhasználók körében – ez derült ki a Huawei magyarországi képviselete által készített, közel nyolcezer választ összesítő online felméréséből. A válaszadók 63 százaléka visel okosórát vagy okoskarkötőt, 54 százalékuknak van vezeték nélküli fülhallgatója, a megkérdezettek 12 százalékának pedig okosmérlege vagy vérnyomásmérője is.
hvg.hu
Mit szólna, ha ilyen lenne a Samsung Galaxy Z Flip 3?
Egy jól ismert koncepciótervező elképzelte, milyen lehetne a Samsung összehajtható, kagylós telefonjának legújabb változata. Látványos képeken és videón a Galaxy Z Flip 3.
hvg.hu
Meghalt Balázs Béla, a magyarországi és nemzetközi csillagászat meghatározó alakja
Több mint 20 évig volt az ELTE Csillagászati Tanszékének vezetője, hat évig a Bécsi Egyetemen is oktatott, csillagászok generációit tanította.
hvg.hu
Szlávik János szerint egyértelműen a brit variáns áll a meredeken emelkedő fertőzöttszám mögött
A koronavírus mutánsa könnyebben terjed emberről emberre, a fiatalabbakat fertőzi, több embernél okoz lázat, izom- és ízületi fájdalmakat, illetve nagyon sokan köhögnek tőle.
hvg.hu
Kiirtottuk a nagyobb állatokat – így fejlődhetett ki az emberi agy
A tel-avivi egyetem régészeinek átfogó elmélete szerint a nagytestű állatok kiirtása után, a kisebb, fürgébb állatokra történő vadászat miatt fejlődött ki az emberi agy – olvasható a Háárec című izraeli napilapban.
hvg.hu
Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma
Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását.
hvg.hu
Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat
A Samsung telefonjain futó One UI felület frissítéssel a gyártó legújabb, Galaxy S21-szériájának különleges funkciói válnak elérhetővé több korábbi modellen.