GBP383.50
EUR330.19
USD296.37
CHF299.85
AUD203.40
DKK44.20
JPY2.73
CAD226.57
NOK32.45
SEK30.75
CZK12.91
PLN77.16
HRK44.38
RON69.36
TRY50.76
Az élelmiszerpazarlás jelentős csökkentése kritikus a fenntartható jövőért
Beszéljünk zöldségeket az ingyenes Viber matricákkal
Rekordmennyiségű élelmiszert szállított az élelmezési világnapi konvoj

Technológia

hvg.hu
Picit lassíthatja a telefonját a Chrome, de ennek még örülhet is
Böngészője mobilos verziójában is aktiválta az úgynevezett webhely-izolációs védelmet a Google. De valamit valamiért: az egyébként hasznos funkció miatt a program egyes készülékeken több memóriát használ.
hvg.hu
Van itt 5 alkalmazás, amik a Google szerint segíthetnek leszokni a mobilfüggőségről
Nem csak a saját környezetünkben találhatunk olyan embert, aki az átlagnál sokkal többször néz rá a mobiljára. A probléma ellen már a Google is próbál tenni saját fejlesztésű “készítményeivel”.
hvg.hu
Az emberrablók ellen is véd majd a Google Térkép
Indián kívül is elkezdte tesztelni a Maps “Stay Safer” nevű funkcióját a Google. Az újdonsággal a térkép arra is képessé válik, hogy jelezzen, ha a sofőr letért a számunkra ismerős útvonalról.
imagazin.hu
Újabb életeket mentett az Apple Watch
Bár lehet unalmasnak tűnnek az “Apple Watch életet mentett” sztorik, ettől függetlenül jó látni, ha egy funkció valóban úgy működik éles helyzetben, ahogy azt kitalálták a tervezőasztalon. A mostani történet szereplői James Prudenciano és randevú partnere Paige Paruso, akik a New Jersey állambeli Hartshorne Woods Parkban túrázgattak. Már kezdett besötétedni, amikor egyszer csak egy rossz […]
hvg.hu
Én miért nem látom a sötét módot a Facebookon?
Az Androidhoz, Windowshoz, iOS-hez, Chrome-hoz, Gmailhez és rengeteg más szoftverhez hasonlóan a Facebookhoz is készül a sötét mód.
hvg.hu
A NASA vezetője szerint 2035-ben szállhatnak le az első emberek a Marson
Jim Bridenstine, a NASA első embere szerint már időben sem vagyunk messze attól, hogy a Marsot is meghódítsuk.
hvg.hu
Zuckerberg elmondta, hogyan jött létre a Facebook – és nem nevette el magát
Hiába jól dokumentált a Facebook története, Mark Zuckerberg megpróbált egy teljesen új verziót előadni.
hvg.hu
Megérkezett a HTC olcsó androidos mobilja, egy igazi kriptotelefon
Újabb, kriptotermékekre fókuszáló telefonnal rukkolt ki a HTC, ezúttal a vékonyabb pénztárcájú felhasználókra gondolván.
imagazin.hu
A jövő Memojijait már az élet alkothatja
Mikor a Face ID szinte már a bőrünk alá is belát, azt hiszem nem túlzás azt mondani, hogy az arcfelismerési technológia virágkorát éli. A mesterséges intelligencia által adott lehetőségekkel kiegészítve pedig a határ a csillagos ég.  A Memojik következő generációját pedig fényképek analizálásával készítheti az iPhone-unk. Felismerve a legerősebb arcvonásokat készíthetné el a leghasonlóbb avatárt. […]
hvg.hu
A Google állítja: elérte a kvantumfölényt
Tízezer év helyett 200 másodperc alatt végzett el a processzor egy számítást. A Google kutatóinak eredményét az IBM mérnökei valamivel szerényebb eredménynek látják.
hvg.hu
Rossz hírt közölt a Huawei: igazából még messze vannak az Android leváltásától
A Huawei egyik amerikai vezetője a Financial Timesnak adott interjúban ismerte el, évekre vannak attól, hogy a Harmony OS legyen "az új Android". Rossz hír ez az amerikai embargó által továbbra is nehéz helyzetbe hozott vállalatnak, amely ennek értelmében akár éveken át kimaradhat a nyugati piacokról.
hvg.hu
Megcsinálták a mesterséges levelet, amely üzemanyagot termelhet
A Cambdrige-i Egyetem kutatói mesterséges levelet hoztak létre, amely napfény, szén-dioxid és víz felhasználásával képes előállítani egy széles körben alkalmazott gázt, amelyet jelenleg fosszilis anyagokból nyernek. A technológia felhasználható lesz fenntartható folyékony üzemanyag előállítására, amely a benzin alternatívája lehet.
hvg.hu
Milyen processzor van a gépében? Nem fogad el bármit a Windows 10 novemberi frissítése
Frissítette a Microsoft a processzorkövetelményeket tartalmazó listát, a novemberben érkező nagy Windows 10-frissítésnek megfelelően.
hvg.hu
Kiszivárgott, mikor jön a PlayStation 5, és az is, mennyibe kerülhet
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Sony 2020 decemberében mutatja majd be a PlayStation ötödik generációs változatát. Egy szlovák viszonteladónak köszönhetően most nemcsak a pontos dátum szivároghatott ki, de az is, hogy mennyibe kerül majd a konzol.
hvg.hu
Ősi ragasztót használhatott a neandervölgyi ember
Nyírfából készülhetett a ragasztó, ami a neandervölgyi embertől nagyon összetett gondolkodást igényelt.
hvg.hu
Tudja, milyen műanyag van a telefonjában? Igazán odafigyelhetne rá
A számítások szerint 2050-re már évente mintegy 110 millió tonna e-hulladék keletkezhet, ennek jelentős részét a műanyag teheti ki. Uniós kampány indul azért, hogy a vásárlók előnyben részesítsék a környezettudatos készülékgyártókat.